Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ευχαριστίες με την ευκαιρία της παραίτησής μου.






Με δεδομένη την ουσιαστική αποχώρησή μου από 01/03/2013, θέλω να ευχαριστήσω:

1. Τις συναδέλφους Ψυχιάτρους για την συνεργασία και τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν μέσα από τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, απαράδεκτη για τα διεθνή δεδομένα αναλογία ασθενών και ιατρών, πληθώρα και ποικίλα καθήκοντα, που μοιραία οδηγούν στην εξουθένωση. Σίγουρα θα έκανα λάθη, τώρα πια ούτε ο πάπας διεκδικεί το αλάθητο, ελπίζω η διάδοχη κατάσταση να τα καταφέρει καλύτερα.

2. Τα «ξαδέλφια» μας τους Νευρολόγους, που όποτε τους χρειασθήκαμε έδωσαν το παρόν.

3. Τους Ειδικευόμενους Ιατρούς, πολύτιμοι συνεργάτες στο δυσχερές έργο των Ειδικών Ιατρών, εμπνευστές μας στο να γίνουμε καλύτεροι, να έχουμε τη χαρά να μεταδίδουμε τις γνώσεις μας, την πείρα μας. Χωρίς αυτούς, τον ενθουσιασμό τους, την δίψα για γνώση, την εργατικότητά τους, το Ψυχιατρείο, δεδομένης και της ολιγανθρωπίας των Ειδικών, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ως νέοι είναι αυστηροί κριτές αλλά δεν έχουν πάντα δίκιο, ………..θα το καταλάβουν αργότερα.

4. Τις Κοινωνικές Λειτουργούς που ο μειωμένος αριθμός τους, καθιστά δυσχερέστατο το πολύπλευρο έργο τους, που το επιτελούν στα όρια της αντοχής τους.

5. Τις Ψυχολόγους και τους Ψυχολόγους, που προσφέρουν ότι μπορούν και όποτε κληθούν, στην τρικυμισμένη θάλασσα των προβλημάτων του Ψυχιατρείου. 6. Τους Διοικητικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου που η λαίλαπα του μνημονίου έσπρωξε στην σύνταξη πρόωρα, στερώντας εμπειρία από τα Διοικητικά δρώμενα, ενώ παράλληλα θεατρινίστικες κινήσεις(απόσπαση στο Γεν. Παναρκαδικό Νοσοκομείο – κλείνουμε), δημιούργησαν τεράστια προβλήματα που όλοι ζήσαμε και ζούμε.

7. Το πολύπαθο Φαρμακείο που μετακινήθηκε άνευ λόγου και αφορμής «εν μια νυκτί», δημιουργώντας και όχι επιλύοντας τα προβλήματα. 8. Άφησα τελευταίους τους αγαπητούς Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες, αιχμές του δόρατος, αλεξικέραυνα των προβλημάτων των ασθενών, που τα βιώνουν στο 8ωρο της εργασίας τους. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι η καρδιά της δουλειάς μας, η εμπειρία τους κατευθυντήρια γραμμή στις αποφάσεις μας για τους ασθενείς μας. Να θυμούνται πάντα: «Τον προπονητή τον κάνουν οι παίχτες».



8. Ευχαριστώ επίσης όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που συμβάλλουν και αυτοί στη λειτουργία μας.
   Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την κ. Γκιόλα για τη συνεργασία μας. Όπως σε κάθε καινούριο Διοικητή της είπα ότι είναι αποστολή στο Βιετνάμ χωρίς διοικητική μέριμνα . Έπεσα έξω, είχε την ατυχία να πέσει στο βομβαρδισμένο τοπίο των δυνάμεων του κακού, που αφάνισαν την Ψυχική Υγεία. Στο τοπικό επίπεδο υπέστη το ξεδοντιασμό άκαιρο, ανεξήγητο και αδικαιολόγητο του Ψυχιατρείου, από Μερκελίζουσες δυνάμεις, στα πλαίσια της συγχώνευσης που ήταν λάθος απόφαση του Υπουργείου, αντιταχθήκαμε , δεν ακολουθήσαμε(σχετικό μας έγγραφο για τη μη συγχώνευση, στις 26/05/2011, αριθ. πρωτ: 6276).

Ευχαριστώ και πάλι όλους, θα μου λείψετε……Θα μου λείψουν οι υπέροχοι παγωμένοι χειμώνες και τα δροσερά καλοκαίρια της Αρκαδίας. Πέρασαν κιόλας 18 χρόνια από όταν ήρθα στο Ψυχιατρείο!!!





Με αγάπη….γεια σας,




                         Επιμελήθηκε ο Μάριος Τυροβολάς





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου