Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Επίσχεση εργασίας των γιατρών του Παναρκαδικού από 2 Απριλίου και από 3 Απριλίου των γιατρών του ΨΝΤ


Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες και για την περικοπή στα κονδύλια- θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά- για τακτικές επισκέψεις θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με το νοσοκομείο
Από την Δευτέρα 2 Απριλίου όλοι οι γιατροί του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων  θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, αφού υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή των εφημεριών.
Οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και για το λόγο αυτό μετά και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου τους θα ξεκινήσουν την επίσχεση, δηλαδή θα απέχουν από τα τακτικά ιατρεία.
Οι γιατροί μιλούν για μείωση του κονδυλίου εφημεριών από 485 εκατομμύρια το 2011 σε 270 εκατομμύρια το 2012. Ο προϋπολογισμός αυτός κρίνεται ελλιπής και δεν εξασφαλίζεται  η λειτουργία του νοσοκομείου όλο το 24ωρο. Ακόμα υπάρχει μείωση 50 εκατομμυρίων στα κονδύλια για τις εφημερίες και σε όλα  τα εκτελεσμένα προγράμματα εφημεριών υπάρχουν ελλείμματα. Συνολικά σε  πάνω από 35 νοσοκομεία της χώρας γίνεται επίσχεση.
Οι γιατροί καλούν τους πολίτες για να μην ταλαιπωρούνται για τα ραντεβού που έχουν κλείσει  να επικοινωνούν με το νοσοκομείο, αν και  σύμφωνα με την ενημέρωση από μέλη του συλλόγου των γιατρών είναι σίγουρο ότι θα συμμετέχει στην επίσχεση το σύνολο των γιατρών.
Ακόμα αναφέρεται πως  οι διοικήσεις με γραπτή εγκύκλιο τους συνιστούν στους γιατρούς να περικόψουν τα προγράμματα των εφημερίων αναδρομικά.
Όσον αφορά τους γιατρούς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου η επίσχεση θα ξεκινήσει από την Τρίτη 3 Απριλίου και θα συμμετέχουν όλοι οι ψυχίατροι οι νευροχειρούργοι και ο παιδοχειρουργός, αφού επικρατεί αγανάκτηση λόγω της περικοπής κατά 3 στις εφημερίες. Τον Δεκέμβριο ήταν 7 και τώρα 4. Ενώ ζητείται και αναδρομική περικοπή κάτι που θεωρείται άδικο και ανήθικο από τους γιατρούς. Και στο ψυχιατρικό νοσοκομείο θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ η μετέπειτα στάση των γιατρών θα καθοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.
              
                       ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από www.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου