Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Παλιοί και νέοι



 Όλοι εμείς- οι τυχεροί- οι εργαζόμενοι, όταν ξεκινάμε μια δουλειά , πέρα από τις γνώσεις τις οποίες κουβαλάμε μαζί μας- άλλοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες στο αντικείμενο-  πάντα μαθαίνουμε από τους παλιότερους συναδέλφους!  Σίγουρα δεν παίρνουμε αποκλειστικά θετικά στοιχεία, αλλά και αρνητικά, γι αυτό οφείλουμε να φιλτράρουμε ότι τρόπους μας δείχνουν οι παλιοί!
Καλούμαστε οι «νεότεροι» να παντρέψουμε τις νέες ιδέες μας, τις γνώσεις μας ,καθώς και την όρεξη μας, με την εμπειρία της αποκαλουμένης «παλιοφρουράς»! Κάποιες φορές μάλιστα ίσως φτάσουμε σε σημείο να αναιρέσουμε και ορισμένες απόψεις μας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος.
Τώρα για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όσο αφορά το νοσοκομείο μας, εγώ προσωπικά ως «νέος ακόμα» προσπαθώ να πάρω, αλλά και να δώσω στοιχεία από και προς τους συναδέλφους μου
Αν δεν υπάρχει συνεργασία , αλληλοϋποστήριξη. αλληλοβοήθεια  και εμπιστοσύνη νέου εργαζομένου και παλιού, τότε δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα υπάρξουν γκρίνιες και παρεξηγήσεις! Αν για παράδειγμα ένας ιατρός ή νοσηλευτής, έχει κάποιες συγκεκριμένες αντιλήψεις στην  αντιμετώπιση των ασθενών και δεν είναι διατεθειμένος - όταν του το επισημάνουν οι νοσοκόμοι, λόγο εμπειρίας -να το επεξεργαστεί και να προβληματιστεί από τους παλιότερους εργαζόμενους στα χρόνια και στο τμήμα, τότε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Πολλές φόρες οι πράξεις από την θεωρεία διαφέρουν! Δεν πρέπει να υπάρχει εγωισμός, κάνεις μας δεν γεννήθηκε ώστε να τα γνωρίζει όλα. Δεν ξέρουμε τα πάντα και μέχρι να φύγουμε από τον μάταιο αυτό κόσμο θα μαθαίνουμε! Καλό θα ήταν λοιπόν στο παράδειγμα μας να συμβουλεύεται τους συναδέλφους του και να μην τους σνομπάρει ή τους υποτιμά! Σε μια τέτοια περίπτωση ο χαμένος θα είναι αυτός, ειδικά σε ένα χώρο όπως το ψυχιατρείο!
Στην αρχαία Ελλάδα έλεγαν: «Η ορμή των νέων

Γιάννης  Βαρούχας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου