Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις




Μετά από πολλά χρόνια, από όσο γνωρίζω, έχουν γίνει ήδη τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-μέχρι τώρα που γράφω- στο νοσοκομείο μας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια κινητικότητα στο ΨΝΤ, άλλωστε δεν είναι λίγα και τα θέματα που μας αφορούν, που μας καίνε θα έλεγα. Υπενθυμίζω μερικά: μαζεμένα ρεπό, απλήρωτες δεδουλευμένες αργίες και νύχτες 10 μηνών, μεταφορά του φαρμακείου και των γραφείων στο Παναρκαδικό, με αποτέλεσμα καθημερινές δυσκολίες και δυσλειτουργίες καθώς κ.α. θέματα.
Όλα τους πολύ σοβαρά που απαιτούν άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση, λύση και βέβαια μας αφορούν όλους!
Αν εξαιρέσουμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4/10/12 που μαζευτήκαμε περίπου στα 60 άτομα- προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος από τον αριθμό- μπορεί να πει κανείς ότι υπήρξε μια σχετική ανταπόκριση. Δεν παύει όμως να είχαμε πολλές και σημαντικές απουσίες όπως συναδέλφων από τους ξενώνες της πόλης – συνολική παρουσία τους μετά βίας 15 άτομα- , αλλά και συνάδελφοι από τα λεγόμενα «κεντρικά», καθώς επίσης και η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας, όλες οι προϊσταμένες- εκτός 2 με 3 που παρευρέθησαν- και αρκετών εργαζόμενων από όλες τις ειδικότητες, εκ των οποίων πολύ λίγοι δικαιολογημένοι. Σε αντίθεση με τα αμέσως πιο πάνω η υποδιοικήτρια κ. Γκιόλα έδωσε το παρόν, προς τιμή της, και συζητήσαμε  μερικά από τα φλέγοντα θέματα. Όσο αφορά τώρα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12/10/12 ήμασταν δεν ήμασταν 20 άτομα. Γιατί;;; Άντε εγώ δέχομαι και αν θέλετε δικαιολογώ προσωπικά αρκετούς, λόγω της μη καλής και έγκαιρης ενημέρωσης, αλλά για εμένα είναι αδικαιολόγητοι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι οι οποίοι εργάζονταν αυτή την ημέρα και δεν κατέβηκαν στην πύλη για τρεις ώρες, ούτε καν από περιέργεια! Δικαιολογίες πολλές:«κάνει κρύο», «τι θα μας πουν πάλι τα ίδια και τα ίδια», «βαριέμαι που να τρέχω πρωί πρωί» κ.λπ
Δεν είναι έτσι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, διότι εσείς οι ίδιοι όταν δείτε κάποιον του σωματείου, ρωτάτε «τι γίνεται με τις ώρες μας», «τα ρεπό μας», «τις αργίες» και «το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον μας».
Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα έτοιμα στο πιάτο, άλλοι να κινητοποιούνται και να διεκδικούν και να επωφελούμαστε και εμείς εκ του ασφαλούς! Δεν λέω όλοι θα λείψουμε – και εμένα μου έχει συμβεί- από συγκεντρώσεις και θα ξαναπροκύψει στον καθένα μας ή έχει συμβεί στο παρελθόν, όμως τώρα τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ, δεν επιτρέπετε ορισμένοι μας να αδιαφορούν και να είναι ωχαδερφιστές!
Γι’ αυτούς τους συναδέλφους έχω να θυμίσω ότι αν πήραν 2 μήνες αργίες και νύχτες τους πήραν, διότι 60 άτομα κατέβηκαν στη πύλη και με την κινητοποίηση τους αυτή διεκδίκησαν και μπήκαν στο λογαριασμό μας περίπου 250-300 ευρώ έκαστος.
Ας μην εφησυχάζουμε και ας μην αδρανοποιούμαστε, έχουμε να διεκδικήσουμε ακόμα πολλά! Θα χρειαστεί να ξανακατέβουμε στην πύλη ή κάπου αλλού για νέες κινητοποιήσεις, και θα πρέπει να είμαστε  αυτή τη φορά ακόμα περισσότεροι!!!  



Υ.Σ. Λυπάμαι αν στενοχώρησα κάποιους, εύχομαι να προβλημάτισα πολλούς!


Του Γιάννη Βαρούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου