Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η αναγκαιότητα του γέλιου στη ζωή μας




Η υγεία μας εξαρτάται από το πόσο γελάμε. Καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους με πρόσωπα σκυθρωπά, κουρασμένα, στενοχωρημένα, προβληματισμένα, αγέλαστα, σπάνια θα δούμε άνθρωπο να γελάει να είναι χαρούμενος, πραγματικά όμως, αληθινά όχι ψεύτικα. Είναι κατανοητό βέβαια να συμβαίνει αυτό εξαιτίας των δύσκολων καιρών που βιώνουμε όλοι μας, αλλά έστω και για λίγο πρέπει να ξεχάσουμε τα προβλήματα π.χ. ανεργία, βία, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, έντονος ρυθμός ζωής, έλλειψη ψυχαγωγίας, διασκέδαση, έλλειψη επαφής, επικοινωνίας, εκτόνωσης, που μας έχουν καταβάλει και αναγκάσει να είμαστε απότομοι και νευρικοί. Πρέπει να γελάμε, γιατί το γέλιο δρα ευεργετικά στην ψυχική, αλλά και σωματική μας υγεία.
Μας φτιάχνει την διάθεση, διώχνει το άγχος, μας κάνει πιο ευχάριστους, μας γλυκαίνει, μας ανακουφίζει, θεραπεύει την ψυχή μας, μας αναζωογονεί, μας δίνει δύναμη, κουράγιο, μακροζωία, εσωτερική ισορροπία.
Ένας άνθρωπος που δεν γελάει είναι απαισιόδοξος, απαθής, κατηφής, αδιάφορος, έχει άσχημη προδιάθεση, είναι σοβαροφανείς, αισθάνεται πίεση, ύπαρξη ατομικών και κοινωνικών προβλημάτων, ψυχική χαλαρότητα.
Ο άνθρωπος που γελά είναι ανοιχτός στη ζωή, γεμάτος κατανόηση και έτοιμος να προσφέρει από το συναισθηματικό περίσσευμα. Με τον υγιή αυτοσαρκασμό αντιμετωπίζει τα ελαττώματα του, τα εκλογικεύει, συμφιλιώνεται με τον εαυτό του και βοήθα τους άλλους να τον αποδεχτούν.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ!!!

Της Εύας Παρασκευοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου