Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τα σημάδια των καιρών




Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις!’’ με τις λίγες αυτές λέξεις περιγράφεται πλήρως- πιστεύω- το «πρώην», πλέον, ΨΝΤ. Αν κάποιος παρατηρήσει τα σημάδια των καιρών που ζούμε, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να καταλάβει στο που οδηγούμαστε και στο που θα καταλήξουμε! Δεν χρειάζεται να είμαστε ιδιοφυΐες, αρκεί να γυρίσουμε το κεφάλι μας και να δούμε τι διαδραματίζεται γύρω μας.

Η συνένωση με το ΠΓΝ από την στιγμή που ειπώθηκε, ήταν θέμα χρόνου και φυσικό επακόλουθο, το κλείσιμο τμημάτων και γραφείων. Ο 2ος χρονίων πρέπει να εκκενωθεί άμεσα- μετά οδηγία του υπουργείου, όπου και ήρθε τριμελής επιτροπή στις 26.11.12- και οι τρόφιμοι θα πρέπει να απορροφηθούν στους ξενώνες της πόλης, αλλά και σε ξενώνες άλλων νομών. Οι περισσότεροι δε από αυτούς δεν είναι σε θέση να «σταθούν» σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του ξενώνα. Όσο αφορά το προσωπικού του 2ου αναμένεται να απορροφηθεί ανά τα τμήματα «κλείνοντας» τρύπες! Τα γραφεία, από τα οποία και ξεκίνησε η

 «μετανάστευση», κλείνει το ένα πίσω από το άλλο. Λουκέτο έχουν βάλει- μέχρι σήμερα που γράφω, πρωτόκολλο- έχουν μείνει οι δυο κλητήρες- , λογιστήριο, διαχείριση υλικού, γραφείο τροφής και γραφείο προμηθειών.

Αναμένεται στο άμεσο μέλλον να μεταφερθεί το φαρμακείο, ενώ ο ένας ταμίας μας βρίσκεται ήδη στο χώρο του ΠΓΝ. Στα πλυντήρια έχουν μείνει ‘’τρεις και ο κούκος’’ ή καλύτερα ‘’ένας και ο Τζήλος’’, άρα από ότι φαίνεται, αναμένεται λουκέτο και εκεί! 

Το ΚΨΥ, τα γραφεία του και η κινητή μονάδα μεταφέρονται σε λίγο καιρό σε άλλο κτήριο, κοντά στην «αγορά», ενώ στο υπάρχον κτήριο θα έρθουν οι ασθενείς των διαμερισμάτων και ίσως- έχει ακουστεί και αυτό- και κάποιος ξενώνας!

Ακούγεται επίσης ότι θα παραμείνει το ένα εκ των δυο οξέων και το άλλο θα λειτουργεί ως ανοιχτό τμήμα, όπως λειτουργούν σήμερα τα Ε1 και Ε2. Στα δε  Ε1 και Ε2 ίσως μεταφερθούν ξενώνες από την πόλη, για να κερδηθούν χρήματα από τα ενοίκια. Αυτό βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα- αν γίνει- το κλείσιμο ενός οξέων και ενός ανοιχτού τμήματος-με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό-.!!!

Από ότι δείχνουν λοιπόν «τα σημάδια» είναι θέμα χρόνου στην αρχή να συρρικνωθεί και σιγά-σιγά να κλείσει το «πρώην» ΨΝΤ- έτσι αναφέρεται και γράφεται παντού τελευταία- . Ήρθε αγαπητοί συνάδελφοι το πλήρωμα του χρόνου, ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας!

Βήμα-βήμα, μήνα-μήνα, μέρα-μέρα, θα μεταφερθούμε στο γενικό νοσοκομείο και στις αίθουσες του-οι οποίες από όσο γνωρίζω δεν είναι ακόμα έτοιμες-. Τα γραφεία , όπως προείπαμε

μετακινούνται με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αλαλούμ μεταξύ ασθενών, συγγενών και προσωπικού, αφού για οτιδήποτε απλές ή περισσότερο σύνθετες γραφειοκρατικές δουλειές, πρέπει να μετακινούνται και να καταναλώνουν βενζίνη και υπομονή στο δρόμο ΨΝΤ- ΠΓΝ.!!

Κλείνω με ένα στοίχο ενός τραγουδιού: «…να δεις τι σου’ χω για μετά…»



Του Γιάννη Βαρούχα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου