Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ



Πλέον σε αυτή την χώρα έχουν δημιουργηθεί πολίτες δυο ταχυτήτων. Παλαιότερα συναντούσε κανείς την φτωχή τάξη(αγρότες, μεροκαματιάρηδες), την μικρομεσαία, την μεσαία, και την τάξη των πλουσίων! Σήμερα διακρίνουμε τους έχοντες εργασία και τους μη έχοντες- ανέργους-! Όσοι από εμάς δουλεύουμε και μπορούμε να φέρουμε έστω και λίγα χρήματα σπίτι, είμαστε τυχεροί. Σε συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας παραπονιόμαστε- δικαιολογημένα, δε λέω- ότι μας κόψανε από εδώ, μας κρατήσανε από εκεί, καταφθάνουν νέα μέτρα μειώσεων τον επόμενο μήνα και ου το καθεξής. 
Γεγονός είναι ότι μας έχουν φτάσει σε σημεία εξαθλίωσης και αποσύνθεσης θα τολμούσα να πω, όμως υπάρχει και η άλλη τάξη πολιτών, την οποία εμείς ξεχνάμε και δεν βλέπουμε πολλές Δεν την βλέπουμε ,γιατί απλά δεν είμαστε μέσα στο πρόβλημα τους. Ας μην εθελοτυφλούμε μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω ανά πάσα στιγμή και να βρεθούμε στην ίδια θέση με αυτούς! Στην Ελλάδα ζούμε! Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, καθημερινές ανάγκες. Ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά, ρωτώντας γνωστούς και αγνώστους. Δεν είναι λίγες οι φορές που ψάχνουν ακόμα και στους κάδους απορριμμάτων για οτιδήποτε φαγώσιμο!!!  Κάποιοι λίγο πιο τυχεροί φεύγουν από τις μεγαλουπόλεις και γυρίζουν πίσω στο χωριό τους να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους! Όσοι λοιπόν μένουν, ζουν ένα καθημερινό δράμα, πείνα, φτώχεια, ζήλια, γκρίνια, τσακωμούς, αγανάκτηση. Νιώθουν κοινωνικά αδικημένοι και ίσως κάποιοι να θέλουν ακόμα και να εκδικηθούν, φτάνοντας πολλές φορές σε ακραία σημεία, βλέποντας τους «εργαζόμενους» σαν εχθρούς τους!
Έτσι μας κατάντησαν οι πολιτικοί της Ελλάδας, να ζηλεύει ο ένας τον άλλο, να θέλει να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου από φθόνο. Αντί να κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι, να προοδεύουμε οικονομικά, να διεκδικήσουμε ώστε να έχουμε όλοι δουλειά, οι πολιτικοί της διαφθοράς δημιούργησαν το χάος!!
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συνανθρώπους μας, ας γυρίσουμε να τους δώσουμε σημασία και βοήθεια ψυχολογική, υλική ή οικονομική και όχι να αποσιωπούμε απολαμβάνοντας  την θαλπωρή της βόλεψης μας-εργασία-!!! 
Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να πιουν γάλα, υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν οι γονείς τους να τους προσφέρουν παιχνίδια, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ρούχα να φορέσουν, υπάρχουν παιδιά που δεν πάνε σχολείο, υπάρχουν παιδιά με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται την οποιοιδήποτε βοήθεια, υπάρχουν παιδιά… πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν παιδιά, γερά παιδιά, μορφωμένα, έξυπνα… ας δώσουμε στα παιδιά μας ότι καλό μας έχει απομείνει, διότι είναι μόνη μας ελπίδα, μήπως μετά από πολλές γενεές, καταφέρουν και αλλάξουν αυτήν την σάπια χώρα, αυτόν τον σάπιο κόσμο!!!

Του Γιάννη Βαρούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου