Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ



 Για όλα τα δεινά του κόσμου ανά τους αιώνες υπεύθυνο είναι αυτό! Σκεφτείτε το οτιδήποτε αρνητικό γύρω σας, στην καθημερινότητα σας, ευθύνεται αυτό! Οι πόλεμοι γίνονται για  αυτό, οι χώρες ξεπουλιούνται γι αυτό! Έχουμε την υγεία και την παιδεία μας, μόνο αν το έχουμε! Έχει χυθεί το αίμα  δισεκατομμυρίων ανθρώπων για την «πάρτι» του! Στο όνομα του και στην όσο μεγαλύτερη αξία του έχει σκοτώσει παιδί – γονιό, αδερφός – αδερφό, γείτονας – γείτονα, Έλληνας – Έλληνα.! Δίνονται όπλα στους λαούς, να αλληλοσκοτώνονται και κάποιοι «πονηροί» να επωφελούνται! Όλα γίνονται και περιστρέφονται γύρω του, μιλάμε για το μεγαλύτερο κακό που σκέφτηκε ποτέ, ο ανθρώπινος νους…! Ίσως ακόμα να μιλάμε και για τον ίδιο τον διάβολο το ΧΡΗΜΑ!!! Ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που το σκέφτηκαν και το έφεραν στην ζωή; Σίγουρα η ιστορία του ξεκινά πάρα πολλούς αιώνες πριν! Χρησιμοποιήθηκε στην αρχή για να καθοριστεί η άξια των αγαθών και να υπάρξει ένα μέσω συναλλαγής μεταξύ των ανθρώπων! Στην μακροχρόνια πορεία του όμως, εκτροχιάστηκε και βγήκε εκτός κάθε ελέγχου! Άρχισαν όλοι να το αναζητούν, να το ποθούν, να το έχουν άφθονο, να καλοπερνούν , να αγοράζουν, αλλά και να πουλάνε πιο ακριβά , ώστε να έχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος! Ακόμα και για τον χρόνο είπαν πως είναι χρήμα!
Όλα άρχισαν να σχετίζονται με αυτό! Το έχεις, είσαι πλούσιος και  απολαμβάνεις τα πάντα. Δεν το έχεις είσαι φτωχός και κάνεις τα πάντα για να το αποκτήσεις. Εμφανίστηκαν ψυχικές αρρώστιες που πριν δεν υπήρχαν ! Καταστράφηκε και καταστρέφεται καθημερινά πάνω στον πλανήτη μεγάλο μέρος της πανίδας και της χλωρίδας. Πωλούνται ζώα, γούνες, δέρματα ζώων, κρέας, αλλά και καίγονται δάση, κόβονται ξύλα, εξαφανίζονται είδη θηλαστικών και πτηνών! Εργοστάσια φυτρώνουν από παντού και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, την ατμόσφαιρα γενικότερα, για να επωμιστούν περισσότερα κέρδη! Να πλουτίσουν! Στον αθλητισμό χάθηκαν οι αξίες της ευγενούς  άμιλλας και του ευ αγωνίζεστε, αντίθετα καταναλώνονται τεράστια ποσά για να ‘’αγοράσουν’’ αθλητές οι ομάδες, που στην συνέχεια πουλώντας τους θα βγάλουν πολλαπλάσια κέρδη!
Ο άνθρωπος έφτασε στο σημείο να εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπο, δίνοντας λίγα για να αποκτήσει περισσότερα! Δημιουργούνται «κρίσεις» για να πλουτίζουν οι λίγοι και να φτωχαίνουν οι πολλοί. Φόροι δυσβάσταχτοι παρουσιάζονται από παντού! Όποιος έχει το χρήμα, αυτόν τον πολύχρωμο και πολύμορφο «θεό» είτε χρυσό, χάρτινο, υγρό (πετρέλαιο),διαμαντένιο…(δεν έχει σημασία), έχει στο χέρι τους υπόλοιπους! Σκεφτείτε οτιδήποτε! Πραγματικά οτιδήποτε! Υπαίτιο είναι το χρήμα και μόνο το χρήμα, που αντί για χαρά, φέρνει λύπη και δυστυχία! Μεγάλη δυστυχία! Φέρνει φθόνο, μίσος, βία, ανταγωνισμό, θάνατο, εκδίκηση, μόλυνση, υποδούλωση, κλεψιά, κακολογία, υποκρισία, φόβο, πείνα, εξαθλίωση, μιζέρια, διχόνοια, κακία, τρόμο, πάθη, θυμό, φτώχεια, ζήλια, πονηριά, αντιζηλία, αναίδεια, αμαρτία!
Δυστυχώς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Μακάρι-προσωπικά- να μην υπήρχε ποτέ!! Να γίνονταν οι συναναστροφές μας με ανταλλαγή προϊόντων ή υπηρεσιών! Ο καθένας μας ότι έχει, ότι παράγει, ότι προσφέρει να το ανταλλάσσει με αυτό που δεν έχει. Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος, ειρηνικός, δίκαιος, αθώος, αγαπημένος, συντροφικός, ανθρώπινος, ευτυχισμένος, αγνός, αδελφοποιημένος, αισιόδοξος, αληθινός, αναμάρτητος, γαλήνιος, γενναιόδωρος, δημοκρατικός, ειλικρινής, ελεύθερος, έμπιστος, ενωμένος, ιδανικός, καλοσυνάτος, φιλικός! Δυστυχώς αυτά τα χρόνια πέρασαν προ πολλού, αιώνες και αιώνες πριν. Τώρα δεν μας μένει από το να ζούμε με το ΧΡΗΜΑ παρέα. Μπορούμε όμως να το αποδεσμεύσουμε  από πολλές καθημερινές μας δραστηριότητες όσο γίνεται φυσικά, αρκεί να προσπαθήσουμε…!!! Θα δείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε! 

Του Γιάννη Βαρούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου