Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κου Κουτσιουμπέλη στην Τρίπολη .

Ο πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Σταύρος  Κουτσιουμπέλης βρέθηκε στην Τρίπολη την Τρίτη 9-10-2012 και Τετάρτη 10-12-2012  στο πλαίσιο των επισκέψεων της ΠΟΕΔΗΝ σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ενημερώσεις στους εργαζομένους.


Την Τετάρτη 10-10-2012 στην αίθουσα Αστέρας  του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της κεντρικής Πελοποννήσου για ενημέρωση πάνω στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της υγείας. Επίσης όπως είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  η επίσκεψη αυτή  είναι μια ακόμα προσπάθεια για την επανενεργοποίηση των σωματείων της περιφέρειας που τον τελευταίο καιρό έχουν αδρανήσει ή ατονήσει τις κινητοποιήσεις τους.
 Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσιουμπέλης το βασικό τους πρόβλημα που είναι απότοκο της υποχρηματοδότησης και του μνημονίου είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν αδυναμία σε υλικά (υγειονομικό, φαρμακευτικό) ενώ υπάρχει έλλειψη τεράστια σε προσωπικό και οι οργανισμοί και συγχωνεύσεις έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε μία ανασφάλεια.
Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνουν για τις θέσεις της Ομοσπονδίας ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρός της το προσωπικό των νοσοκομείων  είναι απλήρωτο για το τελευταίο εξάμηνο. Διευκρίνισε πως τα προβλήματα θα πρέπει να λυθούν αφού όλα τα μέτρα είναι σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν παρόλο που μέχρι τώρα η συμμετοχή δεν είναι αυτή που θα ήθελαν στις κινητοποιήσεις που γίνονται.
Την προηγούμενη ημέρα είχε επισκεφθεί το Παναρκαδικό  νοσοκομείο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  οι οποίοι είναι απλήρωτοι και για δύο μήνες από το 2011, ενώ έγινε και παράσταση στη διοίκηση και συγκεκριμένα στον κ. Λαουδιά λόγω απουσίας της κας Σιουρούνη. Η διαβεβαίωση ήταν πως μέχρι 13 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τους μήνες Μάρτιο. Απρίλιο, Μάιο αλλά για το β' εξάμηνο δεν υπάρχει καμία εκταμίευση.
Ο κ. Κουτσιουμπέλης αναφερόμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο τόνισε πως κάποτε ήταν ένα σύγχρονο νοσοκομείο, ενώ τώρα υπάρχει υστέρηση σε υποδομές ενώ και ο οργανισμός του πρέπει να περιλαμβάνει κρίσιμες ειδικότητες.













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου