Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεπουλάμε όσο όσο…




Ήδη ακούγονται νέα σκληρά μέτρα για το μήνα Σεπτέμβριο. Η αλήθεια είναι ότι είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά – δειλά δειλά- από το καλοκαίρι. Νέες μειώσεις στους μισθούς, συντάξεις, χαράτσια, φόροι κ.τ.λ. Κάποιοι που ψηφίσαν τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα τώρα βαράνε το κεφάλι τους στο τοίχο. Τώρα όμως είναι αργά!!! Όλοι κατηγορούν το ΔΝΤ, αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Ελληνικός λαός που ξαναψήφισε με πρασινογάλαζα γυαλιά! Την τακτική του ΔΝΤ την ξέραμε από πριν, πολύ πριν μπούμε υπό την «προστασία του»… συρρίκνωση και κατάργηση νοσοκομείων ( μην πάτε μακριά, ΨΝΤ σε ΠΓΝ), ιδιωτικοποίηση τραπεζών ( π.χ. Αγροτική σε Πειραιώς),ξεπούλημα ΔΕΚΟ (ΟΣΕ),περικοπές στην παιδεία και κλείσιμο σχολείων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κ.α.  
Αν έβαζε ο καθένας μας το μυαλουδάκι του λίγο να σκεφτεί, τα γεγονότα τα ίδια θα τον οδηγούσαν εδώ που φτάσαμε και εκεί που θα καταλήξουμε! Μια απλή ερώτηση, αν κάποιος από εμάς π.χ. δάνειζε ένα σεβαστό ποσό σε κάποιον άλλο, θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία αν δεν ήξερε ότι θα το πάρει πίσω; ΟΧΙ! Αν ένας τοκογλύφος – ΔΝΤ στην περίπτωση μας- δάνειζε σε έναν πολίτη 10000 ευρώ θα τα δάνειζε αν δεν ήταν 1000% σίγουρος ότι θα τα πάρει πίσω;! ΟΧΙ! Ακόμα κι αν ήξερε ότι δεν έχει χρήματα, δουλεία – π.χ. αντίστοιχα η Ελλάδα- θα του ζητούσε τα περιουσιακά του στοιχεία! Θα του κατασχέσουν το σπίτι, χωράφια, αυτοκίνητο κ.τ.λ. σε περίπτωση που δεν θα έβρισκε ο δανειζόμενος χρήματα για να του δώσει.
Στην χώρα μας που δεν έχει ρευστό- πράγμα που γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ- τι νομίζεται ότι θα πάρουν άραγε; Ε; Μήπως θα κατασχέσουν τον ήλιο μας, την θάλασσα μας, τα πλούσια εδάφη μας, τα επίσης πλούσια υπεδάφη μας, τις βιομηχανίες μας, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τις τράπεζες, τα λιμάνια μας, τα ακίνητα μας, τις πηγές μας, τον αέρα μας, τα ποτάμια μας, τα βουνά μας…!!!    Μόνο χαζοί δεν είναι! Στην προκειμένη περίπτωση οι χαζοί είμαστε εμείς! Από την αρχή γνώριζαν ότι η Ελλαδίτσα δεν έχει «μία» και ο απώτερος σκοπός τους ήταν να πάρουν υπό τον έλεγχο τους όλα τα παραπάνω!
Τι ειρωνεία ε; Η Ελλάδα που άνοιξε τα μάτια σε όλους αυτούς, που τους έδωσε τα φώτα της, τον πολιτισμό, την τεχνολογία, το εμπόριο, τις τέχνες, τις επιστήμες, την δημοκρατία ακόμα και τους ολυμπιακούς αγώνες!
Σαν να μας εκδικούνται, αντί να μας ευγνωμονούν! Αλλά από την άλλη τι σχέση έχουμε σήμερα οι Έλληνες με τους αρχαίους; Καμία απολύτως!! Δεν φταίνε συνάδελφοι ΑΥΤΟΙ βρίσκουν και τα κάνουν. Φταίμε εμείς ,μόνο εμείς!
Δυστυχώς τα χρόνια που ακολουθούν θα είναι τα χειρότερα όλων των εποχών…ένας συνεχείς εφιάλτης, που δεν θα λέει να σταματήσει…ίσως να μην ξυπνήσουμε ποτέ…ίσως να είμαστε αναγκασμένοι να τον ζούμε!!! 

Του Γιάννη Βαρούχα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου