Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ρατσισμός





Ρατσισμός είναι η συμπεριφορά απέναντι σε άτομα που διαφοροποιούνται ως προς τα φυσικά και πολιτισμικά(ήθη, έθιμα, τρόπο ζωής ) τους χαρακτηριστικά. Εκδηλώνεται με στοιχεία όπως υπεροψία, καχυποψία, περιφρόνηση, απομόνωση, περιθωριοποίηση, απόρριψη ( κοινωνικός αποκλεισμός), φαινόμενα βίας και μπορεί να πάρει πολλές μορφές: Σεξισμός – Φυλετισμός – Ξενοφοβία- Κοινωνικές και φυλετικές προκαταλήψεις και στερεότυπα.
Σήμερα, η λέξη ρατσισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων εναντίον μίας άλλης ομάδας.
 Ο ρατσισμός θεωρείται παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος του ανθρώπου στην ισότητα στους τομείς της εργασίας, της πολιτικής, της οικονομίας και άλλων παραγόντων της καθημερινότητας.
Ποιες είναι οι συνέπειες του ρατσισμού
Προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και συντελεί στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και διασπάται η κοινωνική συνοχή.
Επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Καλλιεργούνται αισθήματα αντεκδίκησης σ΄ αυτούς που υφίστανται το ρατσισμό και  εμφανίζονται κοινωνικά προβλήματα. (π.χ. βία, εγκληματικότητα)
Σχηματίζονται κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες.
Αμβλύνεται η κριτική ικανότητα όσων ασπάζονται τις ιδέες του ρατσισμού με αποτέλεσμα να φανατίζονται και να μετατρέπονται σε μάζα.
Σε μια ρατσιστική κοινωνία λείπουν αρχές , αξίες , ιδανικά και το ανθρωπιστικό πνεύμα.
Αν εξετάσουμε με προσοχή όλους τους παραπάνω παράγοντες θα διαπιστώσουμε ότι πράγματι υπάρχει ρατσισμός ο οποίος όμως στρέφεται κατά των Ελλήνων πολιτών.
_ Καταργήθηκαν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων που αφέθηκαν  να προσπαθούν να βρουν δουλειά μόνο για ένα κομμάτι ψωμί  έρμαια στις διαθέσεις των εργοδοτών τους.
_ Παντού προηγούνται οι ξένοι και οι Έλληνες έχουν καταντήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
_ Ομάδες λαθρομεταναστών τρομοκρατούν τους Έλληνες που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στη χώρα τους χωρίς να κινδυνεύουν να δεχθούν επίθεση για κλοπή.
_ Ολόκληρες συνοικίες και χωριά νιώθουν αποκομμένες από την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της βίας των λαθρομεταναστών, έχουν αφεθεί από την πολιτεία στην τύχη τους και νοιώθουν πως πρέπει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για να επιβιώσουν.
Ας μας πουν οι κύριοι που νομοθετούν πως χαρακτηρίζεται η περίπτωση που ένας Έλληνας που περιμένει στη σειρά στον ΟΑΕΔ για να πάρει 360€, την ώρα που ο πακιστανός μπροστά του θα πάρει 580€;
Πως χαρακτηρίζεται το γεγονός του να πληρώνει ο Έλληνας 25€ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και 5€ για εξέταση όταν ο λαθρομετανάστης τα έχει αυτά δωρεάν; Χαρακτηριστική η  περίπτωση ανασφάλιστης Αλβανίδας που εξετάσθηκε δωρεάν στο Παναρκαδικο και μάλιστα έκανε αμέσως αξονική την ώρα που ο κάθε Έλληνας ασφαλισμένος χρειάζεται να κλείσει ραντεβού για αξονική με δυο μήνες καθυστέρηση.
Δεν είναι ρατσισμός να προηγείται το παιδί του Αλβανού στην εγγραφή στο νηπιαγωγείο και του Έλληνα να μην το παίρνουν;
Δεν είναι ρατσισμός να στοιχίζει στο κράτος ο λαθρομετανάστης 5,8€ την ημέρα όταν για τον Έλληνα φοιτητή παρέχονται μόλις 2,8€;
 Δεν είναι ρατσισμός να δημιουργούνται κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών με όλη τη φροντίδα που τους παρέχουν την ώρα που εκατομμύρια συμπατριώτες μας λιμοκτονούν;
Δεν είναι ρατσισμός να δίνονται χρήματα για τη δημιουργία τεμένους την ώρα που έχουν επιβάλλει άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και άγρια αλύπητη φορολογία στους Έλληνες;
Σε καμία περίπτωση δεν στρέφομαι κατά των ξένων. Άνθρωποι είναι και έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως όλοι μας. Ούτε φταίνε εκείνοι για τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν επέλεξαν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού τους. Με το ζόρι τους γύρισαν πίσω (τους περισσότερους) τους κρατάνε ομήρους και τους χρησιμοποιούν. Τους χρησιμοποιούν για να διασπάσουν τη συνοχή της Ελληνικής  κοινωνίας.
Αυτό γίνεται στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης που προβλέπει να συγκατοικούν μεγάλες ετερόκλητες ομάδες στον ίδιο χώρο. Είναι εύκολο να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ τέτοιων ομάδων και άρα ευκολότερα κυβερνώνται. 
Σήμερα κατηγορούνται οι Έλληνες ως Ρατσιστές και ολόκληρο νομοσχέδιο ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
Είναι όμως οι Έλληνες ρατσιστές; Αυτό δεν είναι εύκολο σήμερα να απαντηθεί διότι οι Έλληνες νοιώθουν να διώκονται μέσα στη χώρα τους. Νοιώθουν ότι βρίσκονται σε άμυνα.
Πραγματικά είμαστε σε μειονεκτική θέση. Ελάχιστες περιπτώσεις πραγματικής βίας από Έλληνες προς αλλοδαπούς έχουν σημειωθεί και αυτές υπερτονίζονται από τα ΜΜΕ. Αντίθετα πραγματική βία έχουν νοιώσει έχουν νοιώσει χιλιάδες συμπατριώτες μας από αλλοδαπούς, έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους με αντίτιμο κάποια λίγα ευρω που κατείχαν, αποτρόπαιες πράξεις όπως στην περίπτωση της μικρής στην Πάρο και όλα αυτά αποσιωπούνται ή υποτονίζονται. Ρατσιστική βία είναι επίσης ο φόβος και η ανασφάλεια που νοιώθουν όλοι οι Έλληνες λόγω του ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στη χώρα τους. Αν υπάρχουν σήμερα ρατσιστές είναι όσοι δημιουργούν και καλλιεργούν αυτές τις συνθήκες. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κυβερνώντες.
Προς τι λοιπόν τα νομοσχέδια;
Θα λύσουν τα προβλήματα επιβίωσης των Ελλήνων ή των «οικονομικών μεταναστών»;
 Διότι από εκεί πηγάζουν τα προβλήματα.
Μάλλον όχι. Το νομοσχέδιο στο μόνο που πρόκειται να εξυπηρετήσει είναι να αφαιρέσει από τους Έλληνες το δικαίωμα να υπερασπίζουν τη ζωή τους, την οικογένεια τους και την περιουσία τους όταν δέχονται επιθέσεις γιατί με μεγάλη ευκολία θα τους χαρακτηρίζουν Ρατσιστές και θα τους τιμωρούν.

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου