Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Απολύσεις στο δημόσιο




 
Πόσες είναι αυτές οι φορές που συζητάμε στις βάρδιες για τις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο;!
Πάρα πολλές! Μιλάμε και δείχνουμε κατανόηση, συμπόνια και αλληλεγγύη στους συναδέλφους των διαφόρων υπηρεσιών, που θα αντικρίσουν την πόρτα της εξόδου. Το δικαιολογούμε ότι είναι επίορκοι και έτσι μας έρχεται πιο ομαλά στην σκέψη και την συνείδηση! Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί γενικότερα, όταν θέλουν να περάσουν

κάτι -εκτός του ότι το περνάνε νεκρές περιόδους
π.χ. καλοκαίρι- ρίχνουν το δόλωμα σιγά σιγά, ώστε να δουν τις όποιες αντιδράσεις του κόσμου. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση των απολύσεων που έχει μπει μπροστά ή πίσω από την λέξη «απόλυση», η λέξη «επίορκος».! Σε αυτό που πραγματικά αποσκοπούν, συνάδελφοι είναι να μας κοιμίσουν και να μας πιάσουν στον ύπνο όταν θα που για κι άλλες απολύσεις, αλλά αυτήν την  φορά όχι για επίορκους, αλλά για άλλου είδους «κατηγορία», που ίσως περιλαμβάνει και κάποιους από εμάς!
Γι αυτό να μην εφησυχάζουμε και τρέφουμε ψευδαισθήσεις! Ο σοφός λαός λέει: «ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα σου, η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου».
Μην ξεγελιέστε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία, ότι τάχα υπάρχουν πολλές ελλείψεις και χρειάζονται προσωπικό. Αυτά είναι για να μας ρίχνουν οι πολιτικοί στάχτη στα μάτια.
Για να μην βρεθούμε λοιπόν εξ απροόπτου, να παραμένουμε σε εγρήγορση, να μην εφησυχάζουμε και να αντιδρούμε σε κάθε είδους άδικη απόλυση!
Εξάλλου η τακτική της Τρόικα είναι παντού συγκεκριμένη –π.χ. Αργεντινή- και συμπεριλαμβάνει εκτός από συγχωνεύσεις νοσοκομείων και…απολύσεις προσωπικού!!!  



Γράφει ο Γιάννης Βαρούχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου